De beleving van donateurs

Eén centraal systeem dat je toegang geeft tot je donateursadministratie, een betaalplatform en slimme marketingtools biedt je ongekende mogelijkheden. Relevante en verdiepende informatie die aansluit bij de beleving van je donateurs is onmisbaar om hen aan je goede doel te binden. Pixelzebra Social Matters brengt verschillende gegevensbronnen in één systeem bij elkaar zodat je inzichtelijk krijgt wanneer jouw donateurs welke informatie willen ontvangen. Op die manier versterk je de relatie met jouw donateurs.

Vrijwilligers boeien en binden

Als non-profitorganisatie ben je niet alleen geholpen met geld. Waar zou je zijn zonder die talloze vrijwilligers die zich iedere keer opnieuw inzetten voor jouw goede doel? Maar het werven van nieuwe en behouden van bestaande vrijwilligers is niet altijd eenvoudig. Veel organisaties strijden immers om hun gunsten. Waarom kiest een vrijwilliger juist voor jóuw goede doel? Ook hier vormt communicatie weer een belangrijke manier om mensen te interesseren, te boeien en te binden. Social Matters biedt één centraal platform dat jouw organisatie steunt bij het betrokken krijgen en houden van vrijwilligers door ze op de juiste manier en via het juiste kanaal van relevante informatie te voorzien. Zo blijf je in contact en vergroot je hun betrokkenheid.

Eenvoudig betalingen afhandelen

Donateurs willen steeds vaker weten wáár hun geld terechtkomt. Die transparantie geeft je als goededoelenorganisatie extra kansen. Als je inzichtelijk kunt maken hoe je binnengekomen donaties besteedt, zijn donateurs geneigd zich eerder aan jouw organisatie te verbinden. Bovendien is het fijn wanneer financiële zaken zoveel mogelijk automatisch worden afgehandeld. Social Matters beschikt over een ‘payment hub’, waarin verschillende betaalproviders, zoals iDeal, Tikkie of automatische incasso’s verwerkt kunnen worden. Donateurs kunnen op die manier kiezen voor de manier van betalen die het beste bij hen past. Bovendien is het mogelijk om betalingen voor specifieke acties of campagnes direct in het financiële systeem te laten komen. Dat scheelt handwerk, tijd en mogelijke fouten en je kunt op die manier eenvoudig laten zien hoeveel geld er voor die specifieke actie binnengekomen is..

Wat biedt Pixelzebra Social Matters?

Het belangrijkste doel van ons systeem is het inzichtelijk maken van relaties en mogelijkheden bieden om die relaties optimaal te beheren. Een betrouwbaar en veilig CRM-systeem geeft inzicht in wie je donateurs en vrijwilligers zijn en hoe de bijbehorende financiën eruitzien. Social Matters biedt de mogelijkheid om de donateurs volledig in beeld te krijgen, vanaf het allereerste contactmoment, tot aan bijvoorbeeld vaste donatieverzoeken. Doordat je zelf kunt instellen op welke momenten je de donateur van informatie wilt voorzien, kun je een optimale ervaring creëren. Ook betalingen verwerken en structureren zijn eenvoudig met het systeem. Bovendien helpt het systeem je de juiste marketingtools in te zetten om zowel je donateurs als je vrijwilligers te bereiken, te binden en te blijven boeien.

Wil je graag mee weten over hoe Social Matters jouw non-profitorganisatie kan helpen om goede doelen te steunen en daardoor de wereld een mooiere plek te maken en te verbinden met mensen?